Tur til Lofoten 2016

16. mai, 2016

Nok en fantastisk opplevelse i vakre Lofoten. Selv om toppen "bare" er 368 moh, var dette en opplevelse av de sjeldne. Turen starter ved Lofoten Golf, og er relativt bratt i starten. Etter en periode med mer normal stigning - kommer ett nytt bratt parti - før turen avsluttes med en fin og jevn stigning mot toppen. Turen går på fin sti og det er nydelig mose rundt på alle kanter. Det minner om turer på Hardangervidda - men med ett stort unntak: utsikten. Her får du virkelig utsyn - fra fjord til fjell. Sjelden (eller aldri) har jeg sett Arvid "ta av" på en fjelltopp - men her var det så jeg lurte på om han hadde tatt "for mye møllers tran". Han spratt rundt med kamera... 

Fjellet har en flott sti opp på ene siden og ett stup utfor på den andre. Jeg blir jo litt betenkt når myra under toppen heter "kjerringmyra"- men velger å ikke tenke mer på hvordan det navnet ble til. 

Se flere bilder fra turen i album på gallerisidene våre 

16. mai, 2016

Turen starter fra Torsfjorden. Relativt lett tur som passer for alle. Men ta som alltid hensyn til været. Vær har de  mye av i Lofoten- og det fikk vi merke. Vi hadde de fleste årstider på 2 timer. Det var kraftig vind i skaret før nedstigning til Kvalvika. Men for en tur 😄. Turen ned til stranda var spektakulær og du må se hvor du setter foten. Det var glatte partier. Vel nede møter vi en sandstrand som er syden verdig.... og litt til. Men det er langt mellom solstolene.... Det var rikelig plass til både strandvolleyball og solhandklær - hvis bare været hadde vært 20 grader varmere. Men alt vær har sin sjarme, og det er spesielt å se kontrastene fra snø på toppene - og kritthvit sandstrand. En flott tur som kan anbefales - selv om vinden i skaret tok så kraftig at jeg tidvis tok meg en dans med "Herr Vind". Det var så kraftig vind at vi hadde vansker med å høre hva vi sa til hverandre - så døvespråk kunne vært en absolutt fordel. 

15. mai, 2016

første kvelden gikk turen til Henningsvær og blues musikk - fiskesuppe og god vin. Mye stemning på en liten plass ... Fiskesuppe kan de :) 

15. mai, 2016

Vi ankommer Svolvær fredag ettermiddag med fly fra Bergen -via Bodø. det er sjelden jeg tenker at jeg må "passe skallen" når jeg går ombord i ett fly - men dette er lite og lavt under taket. Når vi går inn for landing på Svolvær og jeg ser landingsstripen der nede - i størrelse som ett stort konferansebord - så er jeg glad flyet er lite..... Etter landing så skal Arvid ta ut leiebil mens jeg skal finne bagasjebåndet😄😄😄 Jeg skal innrømme at jeg må be om hjelp.... Hvor kommer bagasjen ? Jo - ut døra og til høgre.... Jeg går ut og til høgre: der finner jeg en car-port hvor bil og vogner med kofferter og bager er lastet opp..... Akkurat som på større flyplasser, men bare at her er det selvplukk av sin bagasje..... Hvorfor legge dette over på bagasjebånd når de reisende kan plukke ut sin koffert selv ? Fungerer godt denne løsningen også :) Etter at Arvid har fått nøkkel til leiebil og koffert er plukket opp går turen til Svolvær hvor vi skal bli noen dager.